detoxikace a já

(foto -    Naše tělo po detoxikaci a před detoxikaci)

Proč se zabývám právě detoxikací?

Jednoho dne jsem si uvědomila, že můj problém se stafylokokem zlatým začíná být opravu problémem. Můj oslabený imunitní systém mu dovoloval se stále více a více projevovat a z důvodu viditelného zhoršování průběhu i obyčejné rýmy, která měla tendenci se zvrtnout do hnisavé anginy, či až do silných bolestí kloubů, začala jsem hledat příčinu tohoto stavu, příčinu zhoršené imunity, příčinu vhodného prostředí mého těla pro tohoto stafylokoka, stejně tak jako pro plísně rodu Candida.

Byla jsem přeci aktivní, štíhlá a jedla jsem stejně jako ostatní a stejně jako ostatní jsem si pochutnávala na sladkostech - no, to i více (k čokoládě jsem měla vtah závislosti), na mase, popíjela jsem větší množství mléka - rovnou z lednice. Snad jen na polotovary ze supermarketů jsem nikdy netrpěla. Ovoce jsem jedla tak jednou za týden a hlavně mandarinky a pomeranče. A zelenina byla pro mě jen přílohou na talíři.

Tak přeci jíme všichni? Dokonce i reklamy v televizi nás nabádají jíst takto. Cožpak jste někdy viděli reklamu na jablko ze zahrádky, nebo na mrkev? Já tedy ne.

Proč tedy mám tento problém, který se stále zhoršuje a já jej s antibiotiky přecházím jako by nic, nebo i bez antibiotik - a jen čekám, zda se to zvrtne k nemoci, nebo to ustojím a zadělám si na opravdu těžší problém. K činu jsem se však nerozhodla.

Tou dobou se ke mně dostala zpráva o panu Dřevíkovském z Prahy a jeho metodách, ale celkem bez většího zájmu jsem sledovala svého muže, jak o něm nachází zajímavá fakta na internetu. Pak nastal průlom - u Janičky Hruškové v knihkupectí (díky, že jej zde v Pacově máme) jsem se setkala s knihou „Zázračná detoxikace" od Dr. Roberta S. Morseho a „Pryč s kyselostí" od Dr. Kurta Tepperweina. Knih bylo a je mnohem více, ale tyto dvě mě oslovily na počátku a dovedly mě k poznání, že pokud budu léčit pouze příznaky nemocí, nikdy nebudu úspěšná a nepovede mě to ke zdraví. Musím léčit podstatu, příčinu, počátek. 

Proto jsem také začala studovat zdravou stravu a pohledy na ní a později si vybrala ten nejpodrobnější kurz v této oblasti u Mgr. Mirka Jelínka. Jednalo se o 8 měsíční každodenní e-learningové studium. Moje cesta narazila hned od počátku na sociální nepochopení mého stravování, ale já chtěla jen jediné, být zdravá.Toto se mi podařilo, i když moje cesta ještě zdaleka není u konce. Stafylokok se projevuje již mnohonásobně méně a rýma může zůstat prostě jen rýmou. Ale pozitivní změny nastaly i v problémech, které jsem na počátku za problémy vůbec ještě nepokládala, jako byly křečové žíly, křeč v nohou, či jejich velmi nepříjemné pnutí po snědení příliš sladkého a čokolády, počátky dermatitidy v místech podpažních uzlin,  či každonočního probouzení a neschopnosti znovu usnout i několik hodin.

Tyto pozitivní změny ve směru k uzdravování jsem si začala uvědomovat s tím, jak postupně mizely. Nic nebylo hned. Jako první se určitě dostavila obrovská vlna energie. Únava po pracovní době byla ta tam, a to již po 14  dnech změny jídelníčku. A další následovaly. Stafylokok sice ještě občas růžek vystrčí, ale s narůstající sílou imunity jeho šance jsou menší a menší. 

Co byla moje cesta? Detoxikace.