zdraví prospěšná strava

Většina dospělých lidí dnes žije s myšlenkou, že nemoc je nedílnou součástí života, že je normální s přibývajícím věkem trávit více a více času po lékařských ordinacích a zařízeních. Požadovat na lékařích léky na své neduhy a vinit osud ze svých problémů. Pojďme se ale k problému postavit čelem. Proč vinit z něčeho osud, pokud můžeme napomoci celé věci sami? Snažme se přijmout myšlenku o přirozenosti dokonalého zdraví jako součást našeho života. Ze své zkušenosti vím, že pokud se začneme podrobněji zajímat o to, jakou stravu dodáváme svému tělu, zjistíme, že se opravdu není čemu divit, že při dnešním přístupu k jídlu tělo neprospívá tak, jak bychom si přáli. Že konzumace většiny vařené stravy, chemikálií v potravinách z obchodů, chemických pilulek aj. vede k nemocem. Zatímco konzumace vysokého poměru syrové stravy vede k vitalitě, stále hlubšímu chápání zákonitostí života díky vlastním prožitkům a zkušenostem.

Pro člověka je zdravé to, co mu bylo dáno na počátku jeho věku. Byla to syrová (živá) strava v podobě plodů ovoce, zeleniny a jiných zelených rostlinek a bylinek, ořechů a semen. Po miliony let byl náš genetický kód vyvíjen v rámci živé stravy. Vařená strava jako dnes se datuje pouze 1,5 století zpět, a to ještě ne v tak velkém měřítku obohacená masem. Dnešní západní společnost jí vařenou stravu denně a stále více a více vynechává syrovou stravu. Součástí jídelníčku je i maso 3x denně v mnoha podobách a také podivně upravované výrobcem. Naopak člověk má obavy jíst cokoli z přírody - bylinky, květy pampelišky nebo sedmikrásky. Mateřídoušku už ani nevídáme. Nebojte se, ochutnejte vám známé léčivé rostiny a posuďte sami.