Recepty

Receptů na zdravější jídla najdete na webu mnoho, proto zde uvádím jen recepty z oblasti živé stravy - (postupně doplňované o nové) pro víkendová i pracovní rána, k obědu i svačince a také k večeři u společného stolu.

Mnoho lidí mi říká, že naše živá kuchyně musí být nudná a bez větších chutí. Opak je však pravdou - je mnohem barevnější, protože potraviny neztrácí barvu. Je plná chutí a vůní. Je neobvykle křupavá, neboť čerstvé ovoce, zelenina i semena jsou křupavá a po namočení mají semena neodolatelně odlišnou chuť od suchých. Uvědomujeme si úžasné možnosti syrové kuchyně.

Syrová strava není pro své milovníky hrůzou a děsem, je to kreativní novátorská činnost, za kterou stále vidím pozitiva svého zdravotního stavu. Přestala jsem trpět noční nespavostí,  těžkostí v nohou, křečí, postupně se umiňuje i stafilokok zlatý a hlavně kandidóza. Živá strava mě odnaučila silné závislosti na čokoládě.

Co se týká množství - používám pojem hrneček (cca 200 ml), lžíci a lžičku, špetku nebo hrst. Váhy nás neomezují, klidně na ně zapomeňte a jejich místo na kuchyňském stole nahraďte něčím pro tuto stravu vhodnějším (robotem, mixérem, klíčícími miskami apod.).

Co dodat závěrem? Při syrové stravě nemůžete ztloustnout.

Tak neváhejte a pokud nenavštěvujete lékaře kvůli závažným chorobám, pusťe se do toho ihned. A pokud nějakou "nevyléčitelnou nemoc" máte, zkuste si o živé stravě promluvit s lékařem a uvážlivější, pomalejší start udělat s ním a jeho radami. PŘEJI DOBROU CHUŤ.