Polévky
MRKVOVÁ polévka
Ingredience pro 2 osoby:
8 středně velkých mrkví - k odšťavnění
trocha česneku nebo citrónu dle chuti
bazalka
lžíce 8 hodin namočené slunečnice
Postup
Nejprve odšťavníme mrkev, pokud si ji chcete zahřát na tělní teplotu, přelijte ji do hrnce na ohřátí a přidejte k šťávě z mrkve část...
KOPROVO-OKURKOVÁ krémová polévka
Ingredience pro 4 osoby:
1 salátová okurka
1 avokádo
hrst naklíčených slunečnicových semínek
1/2 česneku
1 lžíce kopru
1 šálek vody
pepř
Postup:
Všechny ingredience vhodíme do mixertu a rozmixujeme. Podle chuti můžeme osolit a případně přihřát (pravidla ohřívání polévky jsou uvedena u...
CELEROVO-BAZALKOVÁ
Ingredience pro 4 osoby:
1/2 šálku mandlí namočených přes noc
2 řapíky celeru
mořská sůl
stroužek česneku
špetka bazalky
citronová šťáva dle chuti
voda do vhodné konzistence
na okrasu trochu nastrouhané mrkve
Postup:
Namočené mandle oloupeme, rozmixujeme asi se 2-3 šálky vody za...
FLAMENGO
Pro 5 osob
Ingredience:
2 menší červené řepy
10 mrkví
1 malá bulva celeru
tyto tři ingredience odšťavníme
4-6 středních rajčat
hrst mandlí
1 lžíce čerstvého tymiánu (čajová lžička sušeného)
1 lžíce čerstvé bazalky
1/2 zeleninového bujónu
šťáva ze 1/4 citrónu
tyto ingredience...
Hokaido polévka (obvykle oranžová)
4 porce
Ingredience:
2 hrnky syrové dýně Hokaidó
1 červená paprika
2 rajčata
1/2 avokáda
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce strouhaného zázvoru
1 lžička medu
2 stroužky česneku
1/2 lžičky skořice
2 lžíce (čerstvé) petrželky
2 1/2 hrnku vody
2 lžíce kešu oříšků - nahrubo nasekaných
pro...
GASPACHO
Ingredience pro 5 osob:
2 malé okurky (jedna z nich až do hotové polévky
1 ks mladé cibule nebo pokrájet ½ cibule
6 rajčat (2 z toho až do hotové polévky)
1 červená paprika
3 vaječné žloutky (z domácího chovu)
1 lžíce ovocného octa
1 lžíce olivového leje
1 stroužek česneku
1...