Pikantní oběd/večeře

Naklíčené mungo s avokádem na sladko

Ingredience pro 2 osoby: 500 g namočeného munga (cca 24 hodin, minimálně přes noc) 1 ks avokáda špetka soli 1 lžíce medu citronová šťáva (dle chuti, ale asi z čtvrtiny citronu) olivový olej za studena lisovaný 2 rajčata libovolné koření (například grilovací, nebo barbecue,...

Hranolky z cukety a mrkve s chutney (čatní)

Ingredience pro 2 osoby: 2 velké mrkve 1 střední cuketa několik rajčat na ozdobu s listem salátu lahodící oku   Čatní: 2 kousky sušených rajčat (jsou hodně výrazná a kořeněná) 2 rajčata 1 sladké jablko 1 sladká hruška 1/2 zelené papriky bazalka nebo některé z dalších uvedených dle...

Pohanka s avokádovým chutney (čatní

Ingredience pro 2 osoby 1 šálek pohanky (nechat 12 hod máčet ve vodě) 1 avokádo 2 stroužky česneku šťáva z 1/4 citrónu 2 špetky mořské řasy Nori 1 špetka soli mořské možno dát 2 malá rajčata pro zvýraznění chuti koření např: koriandr, chilli, kari, ... dle chuti rajčata a salát na...

Pizza pohanková s rajčatovou pastou

Ingredience pro 3 osoby: Pohankový základ: 1 1/2 šálku pohanky (nejen máčená, ale lépe i klíčená 3 dny), dobré nechat trochu proschnout kvůli sušší konzistenci placky. 2 avokáda 3 lžičky koření: chilli, provensálské koření, cibule, grilovací nebo barbecue koření bez glutamátů a jiných...

Mungo s avokádovo-česnekovým chutney (čatní)

Ingredience pro 2 osoby 1 šálek munga (nechat 24 hod máčet ve vodě) 1 avokádo 2 stroužky česneku šťáva z 1/4 citrónu 2 špetky mořské řasy Nori 1 špetka soli mořské možno dát 2 malá rajčata pro zvýraznění chuti koření např: koriandr, chilli, kari, ... dle chuti rajčata a citrón na...

Cibule v tamari omáčce

Ingredience: Nakrájíme na drobno 3 velké cibule bílé a 3 velké cibule červené 1 lžíce olivového oleje bazalka 1 čajová lžička Tamari   Postup: Vše smícháme v misce a dáme sušit do sušičky na max. 43°C.

Sun-burger

Ingredience pro 4 osoby: 2 větší červené řepy (v BIO kvalitě, chutná sladce) Náplň: 2 šálky kešu oříšků (namočit přes noc) 1-2 stroužky protlačeného česneku 1 lžíce lahůdkového droždí, citronová šťáva dle chuti (cca 1/2 citrónu) paprika (pálivá), pepř, kurkuma a nebo grilovací koření...

Mungo se zeleninou a rajčatovým dipem

Ingredience 4 porce: Salát 1 hrnek munga (namočené přes noc, ale nejlépe naklíčené) 1 hrnek bílého zelí (nakrájeného) 1 hrnek mrkve (nakrájené) 2 papriky koření dle chuti - např. bazalka, sušená zelenina, chilli, pepř, ... (nepřekořenit, aby zůstala původní chuť zeleniny)   Všechni...

Cuketové špagety se smetanovou omáčkou z kešu

Ingredience pro 2 osoby: 1 středně velká cuketa (nebo 2 malé) 2 šálky kešu ořechů (namočených přes noc) 4-5 lžic citronové šťávy 1 1/2 šálku vody 2 lžíce olivového oleje 2-3 lžičky čerstvého rozmarýnu 2-3 lžičky Tamari 1-2 stroužků česneku špetka pepře (nejlépe bílého) mořská sůl dle...

Květákový kuskus se zeleninou a výhonky

Ingredience pro 2 osoby: 1/2 velkého květáku 1 stroužek česneku 1/2 malé cibule hrst makadamiových oříšků nebo namočených slunečnicových semínek pepř a 2 lžíce čerstvé řeřichy olivový olej mořská sůl 1 lžička citronové šťávy   Postup: Květák najemno pomeleme s oříšky a poté...
1 | 2 >>